Èchte optimale zorg bij multiple sclerose
terug

Marili Dasphysician assistant

Mijn naam is Marili Das – Broerse, physician assistant. Na een aantal jaar als verpleegkundige te hebben gewerkt, heb ik in 2010 de opleiding tot physician assistant afgerond. Een physician assistant (PA) is een medisch zorgprofessional, die op een zelfstandige en structurele wijze medische taken overneemt van een medisch specialist.

Ik heb in het ziekenhuis als PA op verschillende specialismen gewerkt, waaronder neurochirurgie, kno, urologie en orthopedie. Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit de zaalartsenfunctie, met daarnaast diverse poliklinische taken. Wat ik na al die jaren ervaring in het ziekenhuis steeds meer ben gaan missen, is het gebrek aan voldoende tijd voor de patiënt. Met name voor patiënten met een chronische aandoening, zoals bijvoorbeeld MS, die veelal de behoefte hebben aan een andere vorm van zorg en een persoonlijke benadering.

Die andere vorm van zorg verlenen heb ik gevonden bij Upendo. Wat me het meeste aanspreekt bij Upendo, is de zorg op maat en het bieden van voldoende tijd en aandacht aan de patiënten. Daar voel ik me goed bij, en daarnaast blijkt dit ook gunstig te zijn voor de patiëntervaring. Een win-win situatie!