Èchte optimale zorg bij multiple sclerose

Coaching, begeleiding bij voeding en leefstijl

De meerwaarde van coaching

Het omgaan met een chronische, onvoorspelbare ziekte als MS, hoe doe je dat? Voor iedereen is dat een zoektocht, een proces van vallen en opstaan. Soms leidt die weg naar een gebalanceerd leven met, maar soms ook kun je het gevoel hebben volledig vast te lopen. Coaching kan je dan helpen om de juiste weg weer te vinden. Om weer het gevoel te krijgen van grip en balans. Waardoor loop je vast? Welke onbewuste keuzes maak je waardoor je uiteindelijk niet verder komt? Jouw manier vinden van leren leven met is misschien wel net zo belangrijk als de juiste medische behandeling en therapeutische begeleiding.

Onze coaches

Upendo werkt intensief samen met drie gecertificeerde coaches die veel ervaring hebben met het succesvol leren leven met een ziekte als MS.

Joanna Venderbos

Joanna heeft haar jarenlange ervaring als fysiotherapeut aangevuld met een coachingsopleiding waarbij zij vooral gericht is op het omgaan met verlies en rouw. Geconfronteerd worden met een ziekte als MS brengt talloze uitdagingen met zich mee, ook op emotioneel en mentaal vlak. Jezelf verliezen, eindeloos blijven worstelen, je schuldig voelen, alles komt voorbij en kan je een uitzichtloos gevoel geven. Door middel van gesprekken en opdrachten kan Joanna je weer houvast geven, je op weg helpen. Daarbij maakt zij niet alleen gebruik van haar professionele kennis, maar ook van haar eigen ervaringen met MS.

Voor meer informatie over Joanna, kijk op haar website of neem contact op met Upendo.

Frank van Grieken

Frank is een professioneel opgeleide coach die vooral mensen begeleidt die te maken hebben met verlies, in dit geval door een ziekte als MS. Daarbij is er ook aandacht voor het negatieve effect dat MS kan hebben op de omgeving, op de relatie, op het werk. MS raakt veel meer dan alleen de gezondheid van de persoon zelf. Frank gaat daarbij aan de slag met het hele systeem en betreft daar waar nodig naasten in het proces.

Voor meer informatie over Frank, kijk op zijn website of neem contact op met Upendo.

Marcel Kanters (waarnemer)

Marcel is orthomoleculair therapeut en leefstijlcoach, waarbij de nadruk ligt op het inrichten van je leven met een chronische ziekte. Samen met jou kijkt hij hoe voeding kan werken voor je. Niet alleen om je gezond te houden, maar ook hoe het positief bij kan dragen aan het leven met een heftige diagnose of chronische ziekte. Omdat je er nooit komt door maar een stukje aan te pakken, bekijk hij het liefst samen met jou het hele spectrum. Gedurende de afwezigheid van Joanna Venderbos neemt Marcel haar rol als orthomoleculair therapeut en leefstijlcoach waar.

Voor meer informatie over Marcel, zie zijn website of bel met Upendo.

Coaching, begeleiding bij voeding en leefstijl via Upendo

Bij Upendo stellen wij alles in het werk om iemand met MS zoveel mogelijk zijn of haar leven te laten leiden ondanks de aanwezigheid van deze ziekte. Coaching en begeleiding bij voeding en leefstijl is daarbij een zeer waardevolle toevoeging. Deze begeleiding wordt echter niet gezien als zorg en wordt daarom niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Het basistarief voor deze begeleiding bedraagt 90 euro per uur. Onder andere om coaching en begeleiding bij voeding en leefstijl toegankelijk te maken voor iedereen heeft Upendo een apart Fonds opgezet. Vanuit dit Fonds neemt Upendo een deel van de kosten voor coaching voor haar rekening. Hierdoor zijn de kosten voor een consult geen 90 euro maar 75 euro. Deze kosten worden rechtstreeks door de coach/voedingstherapeut aan de cliënt in rekening gebracht.

Partner- en naastenbegeleiding

MS heb je nooit alleen. Ook de mensen die direct om je heen staan (partner, kinderen, ouders) hebben met deze ziekte en de gevolgen daarvan te maken. En dat is niet altijd even gemakkelijk. Aandacht voor hen is vaak net zo belangrijk als aandacht voor de cliënt. Om deze reden is het mogelijk om ook als naaste van iemand met MS die bij Upendo onder behandeling is, gerichte coachende begeleiding te krijgen. Ook deze vorm van coaching wordt helaas niet vergoed door de ziektekostenverzekering. De kosten hiervan zijn eveneens 90 euro per consult en komen volledig voor rekening van degene die gecoacht wordt. Anders dan bij coaching voor cliënten, is hierbij geen bijdrage vanuit het Fonds van Upendo beschikbaar.

Behoefte aan meer informatie?

Heb je behoefte aan meer informatie? Of wil je alvast een vrijblijvende kennismaking plannen? Neem gerust contact op via 085-0410755 of info@upendo.nl.