√ąchte optimale zorg bij multiple sclerose

Coaching bij Upendo

De meerwaarde van coaching

Het omgaan met een chronische, onvoorspelbare ziekte als MS, hoe doe je dat? Voor iedereen is dat een zoektocht, een proces van vallen en opstaan. Soms leidt die weg naar een gebalanceerd leven met, maar soms ook kun je het gevoel hebben volledig vast te lopen. Coaching kan je dan helpen om de juiste weg weer te vinden. Om weer het gevoel te krijgen van grip en balans. Waardoor loop je vast? Welke onbewuste keuzes maak je waardoor je uiteindelijk niet verder komt? Jouw manier vinden van leren leven met is misschien wel net zo belangrijk als de juiste medische behandeling en therapeutische begeleiding.

Onze coaches

Upendo werkt intensief samen met twee gecertificeerde coaches die veel ervaring hebben met het succesvol leren leven met een ziekte als MS.

Joanna Venderbos

Joanna heeft haar jarenlange ervaring als fysiotherapeut aangevuld met een coachingsopleiding waarbij zij vooral gericht is op het omgaan met verlies en rouw. Geconfronteerd worden met een ziekte als MS brengt talloze uitdagingen met zich mee, ook op emotioneel en mentaal vlak. Jezelf verliezen, eindeloos blijven worstelen, je schuldig voelen, alles komt voorbij en kan je een uitzichtloos gevoel geven. Door middel van gesprekken en opdrachten kan Joanna je weer houvast geven, je op weg helpen. Daarbij maakt zij niet alleen gebruik van haar professionele kennis, maar ook van haar eigen ervaringen met MS.

Voor meer informatie over Joanna, kijk op haar website of neem contact op met Upendo.

Frank van Grieken

Frank is een professioneel opgeleide coach die vooral mensen begeleidt die te maken hebben met verlies, in dit geval door een ziekte als MS. Daarbij is er ook aandacht voor het negatieve effect dat MS kan hebben op de omgeving, op de relatie, op het werk. MS raakt veel meer dan alleen de gezondheid van de persoon zelf. Frank gaat daarbij aan de slag met het hele systeem en betreft daar waar nodig naasten in het proces.

Voor meer informatie over Frank, kijk op zijn website of neem contact op met Upendo.

Coaching via Upendo

Bij Upendo stellen wij alles in het werk om iemand met MS zoveel mogelijk zijn of haar leven kan leiden ondanks de aanwezigheid van deze ziekte. Coaching kan daarbij een zeer waardevolle toevoeging zijn. Coaching wordt echter niet gezien als zorg en wordt daarom niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Om coaching toch toegankelijk te maken voor iedereen heeft Upendo een apart Fonds opgezet. Vanuit dit Fonds neemt Upendo de helft van de kosten voor coaching voor haar rekening. Hierdoor zijn de kosten voor een uur coaching geen 90 euro zoals gebruikelijk maar slechts 45 euro. Deze kosten worden rechtstreeks door de coach aan de client in rekening gebracht. Daarnaast is het hierdoor mogelijk om een vrijblijvende kennismaking van een half uur te hebben met de coach zonder dat daar kosten aan verbonden zijn.

Partner- en naastenbegeleiding

MS heb je nooit alleen. Ook de mensen die direct om je heen staan (partner, kinderen, ouder) hebben met deze ziekte en de gevolgen daarvan te maken. En dat is niet altijd even gemakkelijk. Aandacht voor hen is vaak net zo belangrijk als aandacht voor de client. Om deze reden is het mogelijk om ook als naaste van iemand met MS die bij Upendo onder behandeling is, gerichte coachende begeleiding te krijgen. Ook deze vorm van coaching wordt helaas niet vergoed door de ziektekostenverzekering. De kosten hiervan zijn 90 euro per uur en komen volledig voor rekening van degene die gecoacht wordt. Anders dan bij coaching voor clienten, is hierbij geen bijdrage vanuit het Fonds van Upendo beschikbaar. Wel maakt Upendo het mogelijk om ook hierbij een vrijblijvende kennismaking van een half uur te hebben met de coach zonder dat daar kosten aan verbonden zijn.

Behoefte aan meer informatie?

Heb je behoefte aan meer informatie? Of wil je alvast een vrijblijvende kennismaking plannen? Neem gerust contact op via 085-0410755 of info@upendo.nl.