√ąchte optimale zorg bij multiple sclerose
terug

Het eerste bezoek

De rust en de tijd om elkaar echt te leren kennen

De eerste keer dat je bij Upendo komt, staat in het teken van jou leren kennen. Wat zijn jouw vragen? Jouw angsten? Jouw twijfels?

Meestal heb je eerst een intake bij de neuroloog wat gemiddeld 45 tot 60 minuten duurt. Na een korte onderbreking volgt de intake bij de MS-verpleegkundige waarvoor weer 60 minuten is ingepland. De eerste keer kan dus best intensief zijn. Mocht dit te belastend voor je zijn, laat het dan bij het maken van de afspraak weten. Dan plannen we de beide gesprekken op twee verschillende dagen.

Na de eerste gesprekken vragen wij meestal het medisch dossier inclusief scans op zodat we een volledig beeld kunnen krijgen van jouw situatie. Heb je zelf het medisch dossier en/of scans al in jouw bezit? Neem ze dan bij de eerste afspraak mee. In de regel volgt twee tot drie weken na de intake het vervolggesprek waarin wij onze bevindingen en gedachten met jou bespreken. Daarbij hebben we over het algemeen over twee verschillende aspecten, namelijk de ziekte (waar sta je, hoe is het met de medicatie, wat zeggen de scans) en de zieke (hoe is het met jou, waar loop je tegen aan, wat kan makkelijker). Van daaruit maken we samen met jou een plan van aanpak met als doel dat jij de grip krijgt die jij nodig hebt.

Zijn er specifieke dingen die je mee moet nemen de eerste keer? Neem in ieder geval een geldig legitimatiebewijs mee, de verwijsbrief als je die hebt, een recent overzicht van de medicijnen die je gebruikt en het medisch dossier/scans als je die zelf hebt.

"Rust, tijd, vriendelijkheid, vertrouwen. Zomaar een paar woorden die Upendo omschrijven"