√ąchte optimale zorg bij multiple sclerose
terug

Ervaringen

Echte optimale zorg: betrokken, persoonlijk, duidelijk en goed bereikbaar

Wij waarderen het erg als je jouw ervaringen met anderen wilt delen. Dit kan bijvoorbeeld via Zorgkaart Nederland. Op deze manier kunnen anderen een beeld krijgen bij datgene dat Upendo doet. Een groot aantal mensen hebben dit inmiddels gedaan en geven Upendo een gemiddelde score van 9.3. Hieronder een greep uit hun opmerkingen.

Wat een verademing! Een plek waar je een mens bent in plaats van een patient, een nummer. Persoonlijk contact met medewerkers en de plek zelf is letterlijk niet groot, waardoor je ook alle medewerkers wel een keer ziet en door hen gezien wordt. Oftewel, een plek waar ik me erg prettig voel.
Er is bij Upendo aandacht voor mij als persoon. Dit is totaal anders dan mijn ervaring in het ziekenhuis.
Er wordt goed geluisterd, de goede vragen worden gesteld, afspraken worden nagekomen. Zeer betrokken artsen, medewerkers. Ik ben ontzettend blij dat ik de overstap naar Upendo gemaakt heb!
Korte lijnen in de communicatie, een eerlijk antwoord, tijd nemen om met je in gesprek te gaan, kijken naar jou in plaats van dat protocollen leidend zijn is in mijn ogen hun kracht. Ik voel me vrij om ze te benaderen en voel me niet bezwaard zoals eerder in het ziekenhuis waarin je je verhaal moet doen in 10 minuten. Het mensgerichte, huiselijke omgeving en gewone kleding zorgverleners, en de nodige tijd en aandacht maken het verschil.
De zorg die je hier krijgt is juist persoonlijk. Mijn ervaring in een ziekenhuis is vaak onpersoonlijk. Ook wordt er hier gekeken naar wat jij zelf wilt. Alles wordt in samenspraak besproken. Ze ondersteunen je ook in alles, proberen je ook echt te leren kennen en zo tot een goede behandeling te komen. Ik heb over Upendo geen enkel negatief iets te melden, alleen maar lof! Hier mogen ziekenhuizen zich een groot voorbeeld aannemen.