Èchte optimale zorg bij multiple sclerose
terug

Margot Amoureusoperationeel directeur

Ik ben Margot Amoureus en in het grijze verleden afgestudeerd als biochemicus aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na mijn studie ben ik mijn carrière gestart bij de farmaceutische industrie. Ik heb bij Hoffmann- La Roche verschillende sales, marketing en management posities in zowel het binnen- als buitenland bekleed.

Na bijna 18 jaar Roche ben ik projectleider geworden bij het biofarmaceutische bedrijf Pharming in Leiden. Dit avontuur heeft relatief kort geduurd. En in 2000 ben ik samen met een collega (arts) een eigen bedrijf gestart waarbij we kleine en middelgrote nationale en internationale biofarmaceutische bedrijven zijn gaan ondersteunen bij de ontwikkeling, vanaf dierexperimenteel onderzoek  tot en met de introductie, van geneesmiddelen voor allerlei verschillende, soms zeldzame, ziektes. Ons werk was strategisch en operationeel tegelijkertijd. Ik kijk inmiddels terug op een zeer intensief werkzaam leven waarbij ik ongelooflijk veel nieuwe, zeer interessante mensen heb leren kennen, heb leren werken met mensen uit zeer verschillende culturen en onmetelijk veel heb mogen leren op zeer divers vlak. En altijd actief binnen de gezondheidszorg waar mijn hart ligt. Trots ben ik op het feit dat ik heb kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en de beschikbaarheid van geneesmiddelen die tot op de dag van vandaag het verschil maken voor patiënten.

Met pensioen gaan betekende voor mij niet stoppen met werken maar ervoor zorgen dat ik al mijn opgebouwde expertise kon gaan inzetten ter ondersteuning van initiatieven waar ik in geloof. Zo ben ik een aantal jaren actief bestuurslid van de MS Vereniging Nederland geweest en was de drijvende kracht achter de Medische Adviescommissie. In deze fase heb ik Gerald leren kennen en toen hij aangaf een zelfstandige kliniek te willen openen met meer aandacht en zorg voor mensen met MS was ik gelijk enthousiast. Ik heb hem eerst geholpen met het opzetten van een kwaliteitssysteem waarmee Upendo goedgekeurd kon worden door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. En sinds augustus 2023 ben ik Operationeel Directeur geworden. Wat een eer!