Èchte optimale zorg bij multiple sclerose
terug

Geertje van Ooijenphysician assistant

Ik ben Geertje van Ooijen en ben werkzaam bij Upendo in de functie van physician assistant. Een physician assistant (PA) is een medisch zorgprofessional, die op een zelfstandige en structurele wijze medische taken uitvoert vergelijkbaar met een medisch specialist, in dit geval de zorg voor mensen met MS.

Voorheen was ik werkzaam binnen revalidatiegeneeskunde als physician assistant en fysiotherapeut, onder meer met mensen met aanhoudende pijnklachten. Dit vraagt om een brede blik, welke ik van nature heb door mijn interesse in mensen en in wat hen beweegt. In mijn werk als physician assistant gebruik ik die belangstelling graag om, naast de optimale medische behandeling van de ziekte, aandacht te hebben voor de gevolgen van de ziekte voor de persoon en voor het functioneren in haar of zijn omgeving. Om zo samen met die persoon te bepalen wat op dat moment het beste bij haar of hem past als het gaat om de behandeling van en/of het omgaan met de ziekte. Eigen regie en verantwoordelijkheid zijn een belangrijk onderdeel hiervan.

Dat alles is wat mij ook aanspreekt in de kernwaarden van Upendo; échte optimale zorg, professionele behandeling en begeleiding op maat met oog voor de persoon met MS in de volle breedte en haar of zijn omgeving.

Ik zet me graag in om, samen met de andere teamleden van Upendo, een professionele en deskundige bijdrage te leveren, zodat jij zo goed mogelijk kunt doen wat voor jou belangrijk is, ook al is er sprake van een chronische ziekte als MS.