Èchte optimale zorg bij multiple sclerose
terug

Leefstijlprogramma Mijn Strategie aangeboden via Upendo

Upendo

Leefstijlprogramma Mijn Strategie aangeboden via Upendo

Je krijgt de diagnose MS. De een na een lange periode van klachten, de ander wordt er door overvallen. Nu komt er veel op je af! Welke neuroloog gaat je begeleiden, wordt medicatie wel of niet geadviseerd en zo ja, welke moet het gaan worden? Medisch is er veel mogelijk gelukkig, dus de zoektocht naar wie en wat voor jou werkt begint.

Veel mensen vragen zich af of er meer is dat ze kunnen doen. Qua voeding, beweging, leefstijl, mindset? Het antwoord is absoluut!

Na zelf de diagnose te hebben gekregen was dat precies wat ik me afvroeg: Wat kan ik zelf doen?! Waar heb ik wel controle over? Hoe en waar kan ik een verschil maken? Maar, waar moet je beginnen?! Iedereen lijkt iets anders te zeggen….

Vanuit mijn deskundigheid als fysiotherapeut, MS coach, orthomoleculair voedingstherapeut en hormoontherapeut gecombineerd met mijn eigen ervaringsdeskundigheid en jaren ervaring met het werken met mensen met MS neem ik je graag mee om te ontdekken wat voor jou werkt!

 

 

Vanuit haar eigen praktijk biedt MS-coach, orthomoleculaire voedingsdeskundige, hormoontherapeute en fysiotherapeute Joanna Venderbos het leefstijlprogramma Mijn Strategie aan.

In 5 bijeenkomsten gaan we kijken naar verschillende thema’s zodat jij kunt ontdekken wat je zelf kunt doen!

1. Voeding deel 1

Hoe werkt je spijsvertering? Waaruit bestaat voeding en wat doet het op cel niveau in je lichaam? Wat heeft je lichaam nodig om optimaal voor jou te werken?

2. Beweging & Ontspanning/slaap

Wel of niet sporten? En zo ja, wat, wanneer, hoe vaak, met welke intensiteit? Wanneer doe je teveel? Wel of niet onder begeleiding? Essentieel voor het herstel en balans van je lichaam is rust. Wat heeft je lichaam nodig en hoe kun je zorgen dat het dat krijgt?

3. Voeding deel 2

We gaan kijken naar waar je lichaam niet blij van wordt? Wat kost juist energie, voedt niet? Waarom kan het helpen om bepaalde voeding niet of minder binnen te krijgen?

4. Stress

Stress verdient zijn eigen bijeenkomst vanwege de enorme invloed dat het heeft op alles in je lichaam. We bekijken wat stress is en wat er in je lichaam gebeurd. Wat heeft dit voor gevolgen en hoe is het te beïnvloeden?

5. Mindset

Naast het fysieke en medische doet het krijgen van een diagnose veel met je als mens. De invloed van je persoonlijkheid, coping stijl en hoe je omgaat met tegenslag bepaald hoe het hebben van MS je leven beïnvloed. Hoe doe jij dit en wat zou je anders kunnen doen wat helpend zou zijn?

De bijeenkomsten zijn live via Zoom te volgen. Naar afloop van de bijeenkomst ontvang je ‘huiswerk’ van me zodat je je verder kunt verdiepen en praktisch aan de slag kunt gaan. Denk aan een weekmenu met recepten, beweegopdrachten of meer informatie over een bepaald onderwerp.

Daarnaast is er gedurende het programma de mogelijkheid om via de mail vragen te stellen.

Kosten:
Het programma kost €300,- (voor patiënten van Upendo is er een fonds waaruit €100 vergoed wordt. Voor patiënten van Upendo kost het programma dus nog maar €200,-)

Startdatum groep 1 (inmiddels vol):
Dinsdag 20 september, 9.30 uur
Dinsdag 4 oktober, 9.30 uur
Dinsdag 18 oktober, 9.30 uur
Dinsdag 1 november, 9.30 uur
Dinsdag 15 november, 9.30 uur

Startdatum groep 2:
Dinsdag 3 januari, 9.30 uur
Dinsdag 17 januari, 9.30 uur
Dinsdag 31 januari, 9.30 uur
Dinsdag 14 februari, 9.30 uur
Dinsdag 28 februari, 9.30 uur

 

Voor meer informatie of aanmelden: info@joannavenderbos.nl of info@upendo.nl.