Èchte optimale zorg bij multiple sclerose
terug

Upendo start thuisbehandeling met natalizumab (Tysabri®)

Upendo

Upendo start thuisbehandeling met natalizumab (Tysabri®)

Sommige mensen met MS worden behandeld met het medicijn natalizumab (Tysabri®). Dit medicijn wordt meestal iedere 4 tot 6 weken via een infuus gegeven. Hierdoor moeten mensen, die soms jarenlang behandeld worden, regelmatig naar het ziekenhuis. Inmiddels is ditzelfde medicijn ook verkrijgbaar als onderhuidse injectie, waardoor de behandeling maar hooguit 15 minuten duurt in plaats van iedere maand 2 tot 3 uur. Een duidelijke winst zou je zeggen. Toch worden de meeste mensen in Nederland nog steeds met het infuus behandeld. Macht der gewoonte? Bij Upendo doen we dat niet. Optimale zorg houdt ook in dat behandelingen zo min mogelijk jouw leven moeten bepalen. Daarom ontvangt iedereen die bij Upendo met natalizumab behandeld wordt de medicatie als onderhuidse injectie.

Toch was er nog meer te verbeteren en wij zijn superblij dat wij ook die stap nu kunnen zetten!

Natalizumab moest namelijk tot nu toe toegediend worden door een zorgverlener, en bij voorkeur niet thuis.  Zo stond het in de bijsluiter. De mensen met MS  kwamen dus iedere 4 tot 6 weken naar de kliniek voor een onderhuidse injectie van nog geen 15 minuten. Gelukkig is de bijsluiter aangepast en kan de behandeling  vanaf nu  thuis of op het werk plaatsvinden.

Zo eenvoudig kan het zijn. Dat is echte optimale zorg voor mensen met MS.

Upendo behandelt inmiddels alle mensen die natalizumab gebruiken met onderhuidse injecties gewoon thuis. Daarbij werken wij nauw samen met Eurocept Homecare. Verpleegkundigen van Eurocept Homecare hebben zeer veel ervaring met het toedienen van injecties thuis en komen dus gewoon naar iemand toe. Zo eenvoudig kan het zijn. Dat is echte optimale zorg voor mensen met MS.