√ąchte optimale zorg bij multiple sclerose
terug

Stamceltherapie spreekuur gestart!

Upendo

Stamceltherapie spreekuur gestart!

Zoals recent al is aangekondigd, is Upendo gestart met een stamceltherapie spreekuur voor mensen met MS. Doel van dit spreekuur is enerzijds goede objectieve voorlichting en anderzijds goede verantwoorde begeleiding.

Om tot een goede afweging te komen is het van groot belang dat mensen die stamceltherapie overwegen de juiste informatie krijgen. Informatie over de behandeling, de kans van slagen, de risico’s, de nazorg et cetera. Alleen met de juiste informatie kan de juiste keuze gemaakt worden. Tijdens het spreekuur ontvangen mensen alle informatie die zij nodig hebben rondom dit onderwerp. Daarbij zijn wij op de hoogte van de meest recente wetenschappelijke inzichten, de huidige Europese richtlijnen en de behandelprotocollen in de diverse buitenlandse centra.

Naast dit, meer algemeen informerend gesprek, kunnen wij ook samen met jou kijken naar wat de plaats nu wel of niet is van stamceltherapie in jouw specifieke situatie. Daarbij is het noodzakelijk om inhoudelijk zicht te krijgen op het volledige medische verhaal. Meestal vragen wij daarvoor met jouw toestemming, het medisch dossier en MRI beelden op.

Doel van dit spreekuur is enerzijds goede objectieve voorlichting en anderzijds goede verantwoorde begeleiding.

Naast voorlichting, biedt het spreekuur ook optimale begeleiding voor mensen die stamceltherapie in de toekomst ondergaan of reeds ondergaan hebben. Inhoudelijk is deze begeleiding vormgegeven in samenwerking met dr Ellen Kramer (voormalig transplantatie-arts, Isala Klinieken, Zwolle), dr Jeroen Janssen (hematoloog, UMC St Radboud, Nijmegen) en dr Goda Choi (hematoloog, UMC Groningen). De volledige posttransplantatie zorg is volgens de meest recente inzichten en richtlijnen opgezet.

Vanuit Upendo onderhouden wij actief contact met alle centra waar mensen met MS behandeld worden. Daarnaast leggen wij actief contact met Europese centra als een patient volgens de Europese richtlijnen en adviezen mogelijk in aanmerking komt voor stamceltherapie bij MS. In een dergelijke situatie helpen wij ook mee met het opstellen van een coulance verzoek aan de zorgverzekeraar.

Sinds de aankondiging van het stamceltherapie spreekuur hebben wij reeds een grote groep mensen met MS gezien en gesproken uit het hele land. Ben jij ook nieuwsgierig naar het stamceltherapie spreekuur? Voel je vrij om een afspraak te maken via telefoonnummer 085-0410755 of per mail via info@upendo.nl.