Èchte optimale zorg bij multiple sclerose
terug

Nanda Felderhofprojectmanager en ervaringsdeskundige

Mijn naam is Nanda Felderhof en ik ben naast management assistent, ervaringskundige.

Ik heb 15 jaar gewerkt in mijn eigen praktijk als oefentherapeute Mensendieck, helaas heb ik in 2017 mijn praktijk moeten verkopen omdat ik het me teveel werd doordat ik 5 jaar daarvoor de diagnose MS heb gekregen. Gelukkig wist ik dat waar één deur zich sluit ergens anders deuren openen.

Toen ik stopte met mijn praktijk werd het mijn droom om een brug te kunnen slaan tussen de twee werelden die ik zo goed ken; de wereld van de (para)medici en die van de chronische (MS)patiënt. Tussen deze werelden zit vaak een te grote kloof.

Door nu voor Upendo te werken is deze droom uitgekomen. Ik kan bruggen bouwen tussen twee werelden. Ik vraag aan mensen met MS en hun naasten wat ze nodig hebben om zich beter te voelen, beter te functioneren en ik mag ze daarbij ondersteunen. Hierbij maak ik gebruik van mijn ervaring als oefentherapeut maar nog veel meer van mijn ervaring als MS patiënt.

Het bijzondere van Upendo is dat hier de mens centraal staat. Hier is tijd en ruimte om te praten met elkaar en samen op zoek te gaan naar de beste weg om te bewandelen of de beste keuze om te maken. Of het nou gaat om medicatie, beweging, leefstijl, omgeving of naasten, overal is aandacht voor.  En soms is er tijd voor een praatje, een kopje thee of een luisterend oor, gewoon omdat het nodig is. Hier maak ik tijd voor.

Hier is tijd en ruimte om te praten met elkaar en samen op zoek te gaan naar de beste weg om te bewandelen of de beste keuze om te maken.

Tevens werk ik bij MS Zorg Nederland. Je zou mij kunnen kennen van de afleveringen MS Talk die regelmatig online verschijnen. Hierin bespreek ik samen met een neuroloog en andere specialisten op een laagdrempelige manier allerlei (actuele) onderwerpen waarmee je als MS patiënt te maken kunt krijgen.

Heb je een vraag, zit je ergens mee, wil je nader kennismaken of heb je gewoon zin in een praatje loop dan gerust bij me binnen.