Èchte optimale zorg bij multiple sclerose
terug

Laura van der VeldeMS-verpleegkundige

Mijn naam is Laura van der Velde. Ik woon met mijn vriend, zoon en kat in het historische centrum van het mooie Den Bosch.
Als kleuter riep ik al dat ik later zuster wilde worden en die wens is uitgekomen! Na mijn opleiding tot verpleegkundige werkte ik 12 jaar op de afdeling hartchirurgie toen in 2007 mijn oog viel op een vacature voor MS verpleegkundige. Met heel veel plezier en toewijding heb ik dit lange tijd gedaan in het ziekenhuis in Den Bosch. De laatste jaren heb ik veel zien veranderen waardoor ik tot de conclusie kwam dat de structuur van het ziekenhuis en ik niet meer bij elkaar pasten.
Upendo brengt voor mij de zorg weer terug naar haar fundament, namelijk er voor de ander willen zijn. Het laat mij weer voelen waarom ik verpleegkundige ben geworden.
Ik ben graag voor mensen met MS en andere chronische ziekten een lichtpuntje, een rots in de branding en alles daar tussen in. Mijn verpleegkundig hart gaat sneller kloppen wanneer ik zie dat ik een bepaalde rust bij mensen en hun naasten heb weten te creëren. Dan weet ik weer dat verpleegkundige het mooiste en meest dankbare beroep is wat er bestaat.
Ik hoop u snel te ontmoeten.
Upendo brengt voor mij de zorg weer terug naar haar fundament, namelijk er voor de ander willen zijn.