Èchte optimale zorg bij multiple sclerose
terug

Upendo toegelaten als instelling medisch-specialistische zorg

Upendo

Een vreugdevol en belangrijk moment in de creatie van dè optimale zorg. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft Stichting Upendo toegelaten als instelling die medisch-specialistische zorg mag verlenen waarop aanspraak bestaat op grond van onder andere de zorgverzekeringswet. Daarmee staat de formele weg open voor het openen van de deuren van de kliniek in Boxtel binnen enkele maanden van nu en daadwerkelijk optimale behandeling en begeleiding te gaan bieden aan mensen met MS en hun omgeving.

Het ministerie ondersteunt met dit besluit actief het proces dat Upendo in gang heeft gezet.

Met dit besluit ondersteunt het ministerie de verandering van chronische zorg zoals Upendo dat niet alleen uitdraagt maar ook zal gaan uitvoeren. Zorg terug naar de basis, zorg vanuit naastenliefde. Met de professionele deskundigheid die verwacht mag worden en de persoonlijke menselijke benadering waarop men recht heeft.

Nu dit belangrijke en essentiële besluit genomen is, kan de weg verder vervolgd worden. Daarbij wordt de doelstelling om in het voorjaar de deuren te kunnen openen en de eerste mensen met MS en hun naasten te kunnen begroeten, steeds realistischer. Achter de schermen gaan wij uit van 1 april 2021, en dat is geen grap. Dat zal de datum zijn dat dè zorg voor mensen met MS definitief zal veranderen. Zorg zoals zorg moet zijn, kan zijn, en dan ook zal zijn.