Èchte optimale zorg bij multiple sclerose
terug

Upendo start als eerste centrum met routinematig gebruik MS Sherpa

Upendo

Upendo start als eerste centrum met routinematig gebruik van MS Sherpa

Voor de optimale behandeling en begeleiding van mensen met MS is het van essentieel belang om goed zicht te krijgen op hoe het nu daadwerkelijk met iemand gaat. Dat gaat dus verder dan iemand af en toe zien en spreken, en vragen hoe het is. Vooral geleidelijke veranderingen worden door iemand zelf en de directe omgeving vaak pas laat opgemerkt.

Door het gebruik van MS Sherpa worden geleidelijke veranderingen snel zichtbaar waardoor op tijd handelen mogelijk is.

Met behulp van MS Sherpa, een eenvoudige digitale manier van thuismonitoring, ontstaat er een zeer goed beeld van iemands functioneren op het gebied van lopen en cognitie, twee van de belangrijkste domeinen bij MS. MS Sherpa maakt gebruikt van de mobiele telefoon, is eenvoudig te gebruiken, kost weinig tijd en is volledig gecertificeerd als medisch hulpmiddel. Doordat MS Sherpa thuis gebruikt wordt, hoeft iemand niet onnodig naar een centrum te reizen en wordt zorgpersoneel niet onnodig belast. Hierdoor zorgt MS Sherpa niet alleen voor kwalitatief betere zorg maar ook nog eens voor minder belasting van de zorg en voor minder zorgkosten.

Upendo is het eerste centrum wereldwijd dat thuismonitoring met behulp van MS Sherpa inzet als standaard onderdeel van de zorg.  Digitale monitoring zoals met MS Sherpa wordt momenteel nog niet vergoed door de zorgverzekeraars. Omdat wij vanuit Upendo de meerwaarde van MS Sherpa dusdanig groot vinden, wordt het gebruik van deze app door Upendo zelf bekostigd.

Innovatie in de zorg stagneert vaak doordat partijen oneindig naar elkaar blijven kijken. Echte innovatie staat of valt bij het gewoon gaan doen, en dat is wat Upendo doet.

Het gebruik van MS Sherpa zal op indicatie aangeboden worden aan patienten onder behandeling en begeleiding van Upendo. Nieuwsgierig naar MS Sherpa? Kijk op MS Sherpa voor meer informatie. Benieuwd of MS Sherpa ook iets voor jou kan zijn? Neem gerust contact op via info@upendo.nl of tel 085-0410755.