Èchte optimale zorg bij multiple sclerose
terug

Hanneke Hulst start als wetenschappelijk adviseur

Upendo

Hanneke Hulst start als wetenschappelijk adviseur bij Upendo.

Professor Hanneke Hulst, internationaal erkend expert op het gebied van onder andere cognitieve problemen bij MS, is gestart als wetenschappelijk adviseur bij Upendo. Hanneke is hoogleraar aan de Universiteit van Leiden met leerstoel “Neuropsychologie in Gezondheid en Ziekte”. Zij is jarenlang werkzaam geweest binnen het VU Medisch Centrum in Amsterdam waarbij zij veel fundamenteel en toegepast onderzoek heeft gedaan naar cognitieve stoornissen bij MS. Daarnaast heeft ze ook in haar persoonlijke leven ervaring met de ziekte.

In de dagelijkse praktijk is er nog te vaak een gapende kloof tussen alles dat we weten en kunnen en datgene dat we in de dagelijkse praktijk echt doen. Hanneke heeft samen met Upendo sterk de wens om die kloof te overbruggen door kennis en inzichten uit wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar praktische toepassingen in de behandeling en begeleiding van mensen met MS. Met de gezamenlijke filosofie dat alleen door ‘doen’ uiteindelijk verandering en verbetering in de zorg te realiseren is, is de samenwerking vandaag van start gegaan.

Upendo is supertrots op deze stap waardoor echte optimale zorg voor mensen met MS weer een stap dichterbij gekomen is.

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar (een deel van) het werk van Hanneke verwijzen wij graag naar onderstaande themalezing over MS en Cognitie die zij eind 2021 gegeven heeft voor MS Vereniging Nederland.